Ajankohtaista

Huutokauppa kauppatavaksi NettiX-markkinapaikkoihin

26.4.2017

Suomen suosituin sähköinen markkinapaikka, Otava-konserniin kuuluva Nettix Oy mahdollistaa sivustoillaan nyt huutokaupan yhtenä kauppatapana.

 

Vaikka televisiota katsomalla voisi ihan muuta luullakin, huutokaupat ovat siirtymässä verkkoon.

Nettihuutokaupan etuja ovat varsinkin aikarajoituksen puute, riippumattomuus sijainnista, vuorovaikutuksen mahdollisuudet sekä tietenkin tarjouksen tekijöiden ja myyjien rajaton määrä.

NettiX:n omistaman Huutokaupat.fi-sivuston uskotaankin kasvavan vilkkaaksi kauppapaikaksi, johon löytävät yhtä lailla suuret määrät myyjiä kuin ostajiakin. Tämän myötä sivustosta tulee erityisen kiinnostava kohtauspaikka myös mainostajille.

 

Mutta miten nettihuutokaupasta tulee toimia?

– Toiminnan on oltava kaikin puolin läpinäkyvää ja reilua, linjaa Nettixin liiketoimintajohtaja Veli-Matti Vänninmaja.

Esimerkiksi tuotteen lähtöhinta ei saa olla liian korkea.

– Jos sama tuote on ollut normaalimyynnissä hintaan x euroa, on lähtöhinnan huutokaupassa oltava tätä hintaa alempi. Vedätyshintoja ei pidä sallia, Vänninmaja sanoo.

Joillain nettihuutokauppasivuilla on käytössä myyjän pidätysoikeus. Se tarkoittaa, ettei myyjän ole pakko myydä tuotetta, mikäli hän tuntee, ettei tuotteen hinta ole tarpeeksi korkea.

Huutokaupat.fi-sivulla kaupat syntyvät aina.

– Myyjä ei voi toisin sanoen lähteä kokeilemaan, kuinka kovan hinnan saisi, vaan korkeimman tarjouksen tekijällä on aidosti mahdollisuus tuotteen ostoon, Vänninmaja linjaa.

 

NettiX on sähköisten markkinapaikkojen markkinajohtaja – lähes 8 miljoonaa sivulatausta vuorokaudessa, yli 4,3 miljoonaa sivustokäyntiä viikossa ja yli 700 000 myytyä autoa puolessa vuodessa. Nettix-perheen sivustoja ovat Nettiauto.com, Nettikaravaani.com, Nettikone.com, Nettimarkkina.com, Nettimokki.com, Nettimoto.com, Nettivaraosa.com, Nettivene.com ja Nettivuokraus.com. NettiX Oy on osa Otava-konsernin Uudet Liiketoiminnat Oy:ta, johon kuuluu myös uutispalveluyhtiö Ampparit Oy.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Vänninmaja
Liiketoiminnan johtaja
p. 040 5271 075
veli-matti.vanninmaja@otava.fi

Ylös